Daar is de wedstrijd Woluwe in de bloemen weer!

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Daar is de wedstrijd Woluwe in de bloemen weer!

Voer de wedstrijd en registreer voor 31 mei.

Deze wedstrijd wil de bewoners en handelaars aanmoedigen om hun gemeente te verfraaien met bloemencomposities in 5 categorieën:

  1. balkons, terrassen en buitenramen van individuele huizen;
  2. een straat (heeft betrekking op verschillende huizen);
  3. ontspanningszones, voortuintjes;
  4. onder de bomen langs de weg;
  5. tuinen met biodiversiteit in de hoofdrol.

Het volstaat om in te schrijven voor 31 mei door het inschrijvingsformulier hier te downladen terug te sturen naar de dienst Natuur – Duurzame ontwikkeling, Kleurenprachtlaan 9 – jardin.tuin@woluwe1200.be.

Inschrijvingen zijn ook mogelijk op maandag 21 mei van 10u tot 15u30, aan de stand Duurzame Ontwikkeling, in het kader van de opendeurdagen van de gemeentelijke serres (Kleurenprachtlaan 9).

De stand van de dienst Natuur biedt u advies om in schoonheid te starten met uw bloemenproject. Voor de categorieën 1, 2, 3 en 4 zal een jury de gemeente doorkruisen van juni tot september am het klassement op te stellen op basis van de originele keuze van de planten, hun kwaliteit, de harmonie van de kleuren, de duurzaamheidscriteria. Voor categorie 5, zal de jury de laureaten selecteren op basis van de duurzaamheidscriteria die werden opgegeven bij de inschrijving en de foto’s bezorgd door de eigenaar. De laureaten van de wedstrijd krijgen een mooie cadeaubon die geldig is bij de bloemisten van de gemeente.

 

Een zaadjeskaart die bij u zal bloeien!

Tijdens de maand april zult u bij een bezoek aan het gemeentehuis van de onthaalhostessen een wel heel bijzondere kaart ontvangen! Het gaat om een vooraf ingezaaide kartonnen kaart die zaadjes van wilde bloemen bevat: klaprozen, margrieten, wilde basilicum, oregano, sint-janskruid, duizendblad,…

Al wat u moet doen, is de kaart in een bloempot of in goed bewerkte grond steken op een mooi zonnig plekje. En wachten tot deze vrolijke bloemen ontluiken, en bijen en vlinders aantrekken.

Deze kaarten kunt u ook krijgen bij de bloemisten van Sint-Lambrechts-Woluwe.

 

Info en reglement

Diensten van Gregory MATGEN
Schepen voor Leefmilieu en Duurzame ontwikkeling
jardin.tuin@woluwe1200.be
02.761.29.41/42 – 02.774.36.90
www.agenda21woluwe1200.be