19 september 2021: autoloze zondag

Non classé Reacties uitgeschakeld voor 19 september 2021: autoloze zondag

Net als elk jaar zullen op zondag 19 september eerstvolgend wagens, bromfietsen, moto’s, speedpedelec en andere motorvoertuigen in het Brussels Gewest tussen 9u30 en 19u in de garage moeten blijven.

 

Het is de ideale gelegenheid om milieuvriendelijke verplaatsingsmiddelen uit te proberen: de fiets, te voet, steps of rolschaatsen…

Taxi’s, hulpdiensten en het openbaar vervoer zullen mogen rijden maar hun snelheid zal beperkt zijn tot 30km/uur op alle wegenissen van het Brussels Gewest.

Het hele MIVB-netwerk die dag is gratis.

De autosnelwegen E40, E411 en A12 zullen open zijn tot aan de toegang van het Brussels Gewest.

De parking C van de Heyzel, de parking van Kraainem en de parking van de UCL blijven toegankelijk.

Indien u om dwingende reden – van medische aard, dienstdoend personeel, uren niet compatibel met die van het openbaar vervoer…- uw wagen die dag moet gebruiken, kunt u een aanvraag tot uitzondering indienen bij het Gemeentebestuur.

 

Voor privépersonen

Uw aanvraag zal worden behandeld indien:

 • u in de gemeente woont waar u uw aanvraag doet;
 • u woonachtig bent buiten het Brussels gewest en dat u zich moet begeven op het grondgebied van de gemeente waar u uw aanvraag doet.

 

De aanvraagformulieren kunnen worden verkregen vanaf 23 augustus:

 • op deze website;
 • in het gemeentehuis, bij de onthaalhostessen;
 • aan het loket van de afdeling Studies wegennet & GIS (Wolu Techni-Cité, Stokkelsesteenweg, 80, in augustus van 7u30 tot 14u30 en in september van 8u30 tot 12u00 en van 13u30 tot 16u30).

 

Volledige aanvragen (formulier en bewijsstuk) moeten bij ons aankomen voor 15 september, 16u30

 • per e-mail autolozezondag@woluwe1200.be;
 • per post: Gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe – Afdeling Studie wegennet & GIS – Paul Hymanslaan, 2 – 1200 Brussel;
 • of rechtstreeks aan het loket van afdeling Studies wegennet & GIS te Wolu Techni-Cité, Stokkelsesteenweg 80 (zie bovenstaande uren).

Personen in het bezit van een parkeerkaart voor gehandicapten moeten geen uitzondering aanvragen (voor zover de gehandicapte persoon zich in het voertuig bevindt).

 

Voor bedrijven

Werkgevers moeten een gezamenlijke aanvraag indienen voor hun personeelsleden die werken op zondag 19 september via un fichier excel op deze website en terug te sturen voor 10 september per e-mail autolozezondag@woluwe1200.be.

De aanvraag tot uitzondering moet worden ingediend bij de gemeente waar het bedrijf gezeteld is.

Uitzonderingen zullen uitsluitend worden afgeleverd voor bepaalde trajecten en voor een beperkte duur, na het vertonen van een geldig bewijs.

Uitzonderingen zullen rechtstreeks en uitsluitend worden afgeleverd aan het loket van de afdeling Studies wegennet en GIS te Wolu Techni-Cité.

 

Een uitzondering aanvragen ≠ automatisch een uitzondering verkrijgen
 • Werken op zondag 19 september tussen 9u30 en 19u ≠ automatisch een uitzondering verkrijgen.
 • De politie zal regelmatig controles uitvoeren in de 19 gemeenten.
 • De boete kan oplopen tot een maximum van 350 €.

We herinneren eraan dat de snelheid van de voertuigen die mogen rijden – fietsen inclusief – beperkt zal zijn tot 30km/u op alle wegenissen van het Brussels Gewest en dat de wegcode van toepassing blijft.

Wees hoffelijk voor het openbaar vervoer, dat die dag erg in trek zal zijn!

 

Info

Afdeling Studies wegennet & GIS
02.774.35.50
autolozezondag@woluwe1200.be