Sociale dienst

action-sociale

Sociale dienst
6A, Tombergplein
02.761.28.34
fase.gsst1@woluwe1200.be
  

Sociale permanentie
Van maandag tot vrijdag
Van 8u30 tot 12u
02.762.61.75

Receptie permanentie
Van maandag tot vrijdag
Van 13u30 tot 17u
02.761.28.34

 

 
De dienst Bevolking ontvangt u in gebarentaal. Maak dan een afspraak met Cécile DAL op het adres pop.bevolk@woluwe1200.be (ook voor pensioenen). Dank u voor het rekening houden met zijn studies in het Frans van gebarentaal.
 
 
Individuele sociale bijstand
 
De gemeentelijke sociale dienst verzorgt gepersonaliseerde hulp voor elkeen in nood.
De problemen zijn zeer verschillend: sociaal recht, huisvesting, juridische problemen, administratieve hulp, morele steun en psychologische noodsituaties, hygiëne en problemen naar aanleiding van het ouder worden.
De sociale assistenten werken samen met alle gespecialiseerde diensten zoals ziekenfondsen, OCMW, sociale huisvestingsbedrijven, belastingsdiensten, werkloosheids-, kinderbijslag-, en pensioenkassen,  geestelijke welzijnszorg, jeugdzorg en schuldbemiddelingsdiensten.
De sociale dienst neemt ook officiële taken op zich zoals het afleveren van behoeftigheidscertificaten of attesten voor sociale zekerheidsinstellingen, evenals verscheidene sociale onderzoeken.
 
 
Administratieve welwillendheid
 
Omwille van het huidige levensritme en in het bijzonder de informatisering zijn administratieve formaliteiten en procedures soms complex.
Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe beschikt over een persoon die zich bezig houdt met administratieve welwillendheid. Deze steun is beschikbaar voor iedereen die administratieve moeilijkheden ondervindt.
Contactpersoon: Cécile DAL – 02.761.29.82.
 
 
Juridische permanentie
 
 
 
Verenigingen