Bericht aan de inwoners van de wegen in de omgeving van de Kapellaan

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Bericht aan de inwoners van de wegen in de omgeving van de Kapellaan

Wijziging van de verkeersomstandigheden in de Kapellaan.

 

Ondanks het einde van de werkzaamheden op de Woluwelaan blijft de Kapellaan onderworpen aan steeds terugkerende problemen van transitoverkeer en overdreven snelheden, onverenigbaar met haar statuut van woonwijk ( maximale snelheid van 20 km/u).

In zitting van 24/01/2019 heeft het College van burgemeester en schepenen beslist, op voorstel van de afdeling Strategie en Mobiliteit en in akkoord met de politiediensten en de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp, een fysieke barrière te laten inrichten, door middel van paaltjes, in het midden van de laan, ten hoogte van de kruising met de voetgangerszone van de Onze-Lieve-Vrouwstraat.

Met deze inrichting zal de verbinding tussen de Emile Vanderveldelaan en de Jean-François Debeckerlaan niet meer mogelijk zijn voor de voertuigen die de Kapellaan inslaan. Het beste zou dus zijn dat u uw verkeersgewoonten in deze wijk wijzigt om alle ongemak te vermijden.

Zie hier de traffic omleiding plan.

De inrichtingswerkzaamheden zijn voorzien vanaf 15/02/2019 en zullen gevolgd worden door een proefperiode van 3 maanden.

 

Info

Afdeling Strategie en Mobiliteit
02/774.35.13
mobiliteit@woluwe1200.be