Brussel is de startplaats voor de Ronde van Frankrijk

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Brussel is de startplaats voor de Ronde van Frankrijk

Zaterdag 6 en zondag 7 juli zullen de renners het Brussels Gewest doorkruisen en in het bijzonder de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe, Etterbeek en… Sint-Lambrechts-Woluwe.

Dit jaar gaat de Ronde van Frankrijk in Brussel van start, ter ere van de 50ste verjaardag van de Zeerste tourzege van Eddy Merckx! Zaterdag 6 en zondag 7 juli zullen de renners het Brussels Gewest doorkruisen en in het bijzonder de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe, Etterbeek en… Sint-Lambrechts-Woluwe.

En dit ongetwijfeld tot grote vreugde van alle fietsliefhebbers, maar mogelijks zal dit evenement ook tot enige verkeers- en parkeerproblemen leiden. Elke dag worden er in de hoofdstad één miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht om de Tourkaravaan te zien passeren… die niet enkel uit 22 wielerploegen bestaat, maar ook uit een 10 km lange reclamekaravaan en tal van technische teams.

 

Zaterdag 6 juli: eerste etappe – Brussel – Charleroi – Brussel

De Tour rijdt door Sint-Pieters-Woluwe over de Tervurenlaan, van het Vierarmenkruispunt naar het Jubelpark. De Tervurenlaan zal afgesloten zijn tussen 10u en 17u30. De brug van de groene wandeling over de Tervurenlaan zal worden gesloten. De doortocht van de publiciteitskaravaan is voorzien tussen 14u20 en 16u30. De doortocht van de wielrenners van 16u25 tot 16 u 35, gevolgd door technische teams.

 

Zondag 7 juli 2e etappe ploegentijdrit

De teams starten om de 10 minuten tijdens ploegentijdrit en passeren tweemaal langs de Montgomery-rotonde

  • Eerste passage (13u30 > 17u30) komende van het Jubelpark > over de Tervurenlaan – via de Montgomery- rotonde – tot aan de Vorstlaan.
  • Tweede passage (14u-18u) komende van de Louis Schmidtlaan en de Sint-Michielslaan > Montgomery- rotonde > Brand Whitlocklaan > Reyerslaan.

Let op: de renners passeren onder de tunnels maar de publiciteitskaravaan passeert bovengronds langs de parallelle wegen. Al de hoofdverkeerswegen waar de Tour passeert zullen ontoegankelijk zijn van 7u tot 18u.

 

 

Mobiliteit – parkeren: Opgelet, wees vooruitziend!
  • Parkeren zal volledig verboden zijn in de straten waar de Tour passeert, van vrijdag 5 juli om 7u tot maandag 8 juli om 7u en voertuigen zullen weggesleept worden door de politie vanaf 3 juli’s avonds (in Sint-Lambrechts- Woluwe: Brand Whitlocklaan).
  • Als u in juli afwezig bent en uw voertuig tijdens die periode op de openbare weg staan, gelieve hier dan rekening mee te houden.
  • De straten die uitgeven op het parcours van de Tour staan, zullen afgesloten worden voor het verkeer tot aan het eerste kruispunt.
  • Verhuizingen, leveringen per vrachtwagen of werken zijn verboden op 6 en 7 juli in de straten die op het Tourparcours liggen.
  • Deze activiteiten worden ook sterk afgeraden in de nabijgelegen wijken.
  • Sommige bussen of trams rijden niet of slechts sporadisch (tram 8) op 6 en 7 juli. Het is beter de metro te gebruiken.

Info over het openbaar vervoer: www.stib-mivb.be – 070.23.20.00

Volledig plan van de etappes en info over de vele activiteiten die georganiseerd worden gedurende de 100 dagen voorafgaand aan de start van de Ronde van Frankrijk: https://www.brusselsgranddepart.com/letour/