Participerend budget Woluwe 1200Woluwe 1200 - we bezoeken de windmolen

Burgerbijeenkomsten rond duurzame ontwikkeling

Conferenties, workshops, geleide bezoeken, festivals… een reeks activiteiten worden u voorgesteld…

 

Rally van de duurzame ontwikkeling

Dit evenement wordt georganiseerd tijdens de opendeurdagen van de gemeenteserres, meestal in mei en presenteert op een didactische manier het werk van de tuiniers en de gemeentelijke afdelingen Natuur – Milieu – Duurzame Ontwikkeling, evenals dat van de lokale verenigingen die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling.
Gratis
Gemeenteserres
Kleurenprachtlaan 9

 

Conferentiecyclus De Aarde, onze tuin

 

Van maart tot december stellen de afdelingen Natuur en Duurzame Ontwikkeling conferenties en buitenactiviteiten voor: vogels kijken, biodiversiteit, moestuinplanten, bijenteelt in de stad…
Gratis
Download hier het programma van het seizoen 2022 van de Burgerafspraken duurzaame ontwikkeling

Gemeentehuis
02.761.29.42
ev-gr@woluwe1200.be

 

 

 

Conferentiecyclus Energie

Opwarming van de aarde, energiekosten, stroomuitval… bekommernissen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd en voor enorme uitdagingen staat. Het Gemeenteloket Energie organiseert bijeenkomsten voor de burgers om hun aan te zetten na te denken over hoe comfort, economie en behoud van het milieu met elkaar kunnen worden verzoend.
Gratis
Gemeentehuis
02.774.36.83
duurzame.o@woluwe1200.be

 

Grote lenteschoonmaak

Elk jaar in het voorjaar wordt een grote schoonmaakoperatie georganiseerd in samenwerking met de bewoners en de buurtcomités. Deze richt zich op een bepaalde plaats van het natuurlijke erfgoed van de Gemeente (Woluwedal, Hof-ter-Musschen site, parken, …)
ev-gr@woluwe1200.be
02.761.27.93

 

Afspraak met de burger over Duurzame Ontwikkeling

De afdeling Duurzame Ontwikkeling organiseert het hele jaar door conferenties, workshops, animaties, informatiesessies rond diverse thema’s die met het milieu of met duurzame ontwikkeling te maken hebben.
Gratis
Gemeentehuis
02.774.36.90/86
02.761.29.42/49
duurzame.o@woluwe1200.be

 

 

 

 

Bloemen in Sint-Lambrechts-Woluwe

Om het belang te benadrukken van de burgerinitiatieven om de stad te verfraaien, wordt elk jaar in het voorjaar een bloemenwedstrijd gehouden. Er zijn vijf categorieën:

  • decoratie van balkons, terrassen en buitenkant van vensters van individuele huizen;
  • decoratie van een straat;
  • decoratie van achtergelegen zones, voortuinen aan de straat gelegen;
  • decoratie aan de voet van bomen in de straten;
  • tuinen die de biodiversiteit bevoordelen.

Gratis
ev-gr@woluwe1200.be

 

EWAV

Elk jaar in november neemt Sint-Lambrechts-Woluwe deel aan de Europese Week voor Afvalvermindering (EWAV) georganiseerd door Leefmilieu Brussel die bewustmakingsacties op touw zet voor het duurzaam beheer van hulpbronnen en het afval en die voornamelijk draaien rond de drie navolgende thema’s: de productie van afval verminderen, het hergebruiken en recycleren van materialen.

 

 

 

 

De Brusselse waterdagen

De Gemeente stelt activiteiten voor rond het thema van goed waterbeheer in het kader van de Brusselse Waterdagen, georganiseerd in het voorjaar door Leefmilieu Brussel.

 

 

 

Het milieu van A tot Z tot W… oluwe!

Is er een vergunning vereist om een boom om te hakken? Waar vind ik de gemeenschappelijke composteerpunten? Waarom een insecten-hotel? De afdeling Duurzame ontwikkeling heeft een kleine gids uitgebracht L’Abécédaire de l’environnement (het ABC van het milieu), heel nuttig en vol praktische inlichtingen.

 

 

 

 

De pesticidenvrije week

Diverse activiteiten stimuleren de inwoners om het gebruik van pesticiden en chemische producten te verminderen, ondermeer tijdens de pesticidenvrije week (maart) georganiseerd door Leefmilieu Brussel in samenwerking met Natagora: conferenties, bezoek aan tuinen met nul gebruik aan pesticiden…