Centrum voor Gezinsplanning en Sexuologie (CGS)

Centrum voor Gezinsplanning
en Sexuologie (CGS)

de Broquevillelaan, 270
02.736.41.50
02.736.83.98 (fax)
ccfs@skynet.be
www.planning-familial-wsl.be
         

Maandag: van 10u tot 18u
Dinsdag: van 14u tot 18u
Woensdag: van 13u tot 18u
Donderdag: van 10u tot 17u
Vrijdag: van 9u tot 15u

 

Medische raadplegingen
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Twee vrouwelijke artsen snijden thema’s aan van preventie, opsporing van AIDS/SOA’s, gynecologische problemen, voorbehoedsmiddelen, opvolging van zwangerschap, echografieën of problemen van onvruchtbaarheid.

Huwelijks- en relatieadvies
Maandag

Een gezinsconsulent bespreekt de moeilijkheden op het niveau van echtelijke samenleving, afzonderlijk en als koppel, problemen van zelfstandigheid en psychoaffectieve of sexuologische ontwikkeling.

Juridisch advies
Maandag en donderdag

Een jurist antwoordt en informeert over de nuttige stappen ter bescherming van personen, gezinnen en hun vermogen, op het vlak van huisvesting, werk of sociale uitkeringen.

Psychologische raadplegingen
Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Drie psychologen psychotherapeuten behandelen afspraken voor individuen, echtparen en gezinnen. Van psychologische raadpleging tot psycho-therapeutische zorg.

Sociale raadplegingen
Maandag en vrijdag

Een sociaal assistente helpt oplossingen te vinden op het sociaal domein: OCMW-vorderingen, huisvesting, budget en gezondheidszorgen. Ze stelt ook een globale opvolging voor tijdens de volledige duur van de zwangerschap.

Zwangerschapsopvolging
Het CGS en het medisch personeel stellen een volledige begeleiding voor rond zwangerschap: bevalling, kraamverblijf (onderzoeken en medische opvolging met echografieën, bloednames), medische raad en daad tijdens de zwangerschap voor de bevalling en borstvoeding evenals de postnatale opvolging.

Jongeren
Preventie in de schoolomgeving
Het CGS organiseert, op vraag van de basis-, middelbare-, of hogere scholen, voorstellingen over het gevoels- en het sexleven (opkomen van het begrip intimiteit, eerbied voor het eigen lichaam, eerbied voor de andere, de eerste liefdesrelaties, preventiegedrag en verantwoord sexueel gedrag).
Vaste dienst jongeren
Voor alle vragen omtrent sexueel overdraagbare aandoeningen (aids, hepatitis, baarmeoderhalskander, chlamydia, syfilis…), voorbehoedsmiddelen, zwangerschap of sexuele relaties.
Een medische raadpleging bestemd voor jongeren is toegankelijk alle woensdagnamiddagen op afspraak.