Oproep tot projecten : Internationale solidariteitWoluwe1200 • Nieuwe eID met vingerafdrukkenSoirée Coup de Coeur : un tailleur pour damesLiften: aanpassing aan de normen, een lastige zaakPromethea-nlGoodFood brussels • Woluwe1200Het participatief budget : dien uw project inDe Aarde, onze tuin: seizoen 2020GEEN nachtvluchten meer • Sint-Lambrechts-WoluweVerwarmde ruimtes deze winter • Sint-Lambrechts-WoluwePremie privéauto opgeven Woluwe

De opmerkelijke bomen

Carpinus betulus fastigiata, Neerveldstraat

 

Een boom wordt als opmerkelijk beschouwd na een diagnose door specialisten van het Directoraat van Monumenten en Landschappen van het Brussels Gewest.

Deze diagnose is gebaseerd op het uiterlijk van de boom, zijn gezondheid, zijn fysieke impact op het milieu en op de bevolking, en uiteraard zijn esthetische waarde.

Zodra de boom in de inventaris van de opmerkelijke bomen opgenomen is, kan de eigenaar van de boom (privépersoon of overheid) vragen dat zijn boom ingeschreven wordt op de bewaarlijst. Twee bomen die zich op private eigendom bevinden, werden effectief op de bewaarlijst gezet: de grove den uit de Dennenboslaan 56 en de Okkernoot uit de Gribaumontlaan 91.

Lijst van opmerkelijke bomen in Sint-Lambrechts-Woluwe.