Handvest duurzame ontwikkeling: raadpleging van de burgersDe Aarde, onze tuin: seizoen 2020Soirée Coup de Coeur : un tailleur pour damesPremie privéauto opgeven WoluweVerwarmde ruimtes deze winter • Sint-Lambrechts-WoluweGEEN nachtvluchten meer • Sint-Lambrechts-Woluwe

De tuin van Lenneke Mare

Architecturaal geheel van de kapel van Lenneke Mare (detail)

Volgens de legende werd de kapel van Lenneke Mare in de 15e eeuw opgericht op de plaats waar een kluizenares terechtgesteld was geweest op basis van een onrechtvaardige veroordeling. De prachtige tuin die de kapel vandaag de dag omgeeft, werd ontworpen door René Pechère. Het geheel is sinds 1975 geklasseerd.

René Pechère is een Belgische tuin- en landschapsarchitect (EIsene, 12 februari 1908 – 9 mei 2002). In het totaal ontwierp hij meer dan 900 private en openbare tuinen in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Zijn filosofie, samengevat in twee zinnen, in een reclamebrochure uit die tijd: « de tuin- en landschapsarchitect wordt steeds belangrijker omdat hij op essentiële wijze bijdraagt tot meer levensgeluk. Hij richt de ruimte in zowel vanuit het standpunt van de estheet en als dat van de man van de praktijk door de leefomgeving aangenamer te maken met behulp van de natuur».

 

De kapel van Lenneke Mare begin 20ste eeuw