Participerend budget Woluwe 1200Woluwe 1200 - we bezoeken de windmolen

Dierenwelzijn

 

In 2017 werd dierenwelzijn een volwaardige bevoegdheid, die logischerwijze vanzelfsprekend toegewezen werd aan de schepen voor van Leefmilieu werd toegewezen. Sindsdien biedt de gemeente regelmatig aan de bewoners info- en hondencoachingsessies aan de bewonersaan. En ookDaarnaast communiceert de gemeente ook via haar magazine, haar website en haar Facebookpagina communiceert de gemeente over dit thema.

Het De hondenlosloopzoneterrein (waar de begeleiders baasjes zijn er niet verplicht zijn om de de honden die ze onder controle hebben, waarover zij het toezicht hebben aan de leiband te houden) in het Roodebeekpark zal binnenkort worden heraangelegd heringericht mits toestemming wordt gegeven van door de gewestelijke overhedenautoriteiten.

De gemeente beschikt over een doeltreffend actieplan met betrekking tot gevonden, zwervende of in beslag genomen dieren, in nauwe samenwerking met de dierenopvangcentra en de organisaties die 24 uur op u/24u en 7 dagen op d/7d instaan voor het vervoer van dieren.
Tot slot neemt de gemeente ook deel aan zwerfkattensterilisatiecampagnes.

 

Besluit van de burgemeester van 22/09/2020 tot opheffing van het besluit van de waarnemend burgemeester van 28/02/2020 tot uitvoering van bepaalde maatregelen op het vlak van dierenbescherming te Sint-Lambrechts-Woluwe

Raadpleeg hier het besluit

 

Alles weten over uw huisdier

http://www.urbanimal.be/nl/

 

Website van Leefmilieu Brussel rond dierenwelzijn

https://leefmilieu.brussels