Gemeentelijke diensten open voor het publiek - Woluwe 1200Zomerrooster gemeentebestuur Woluwe 1200Het ministerieel besluit: Maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperkenRommelmarkt van Woluwe op het Sint-LambertuspleinWoluwe 1200 - bezoeken de windmolenWandeling langs de Woluwe 1200the gemeente Woluwe 1200 helpt haar sportclubsWoluwe 1200 - Vluchten over BrusselWoluwe 1200 - zomerstages JJJY1722 activatieWoluwe 1200 - de ecowijk Schuman–Charmille werkelijkheidWoluwe 1200 - test de elektrische fiets gratisHelpen horeca Woluwe 1200

Dierenwelzijn

 

In 2017 werd dierenwelzijn een volwaardige bevoegdheid, die logischerwijze toegewezen werd aan de schepen voor Leefmilieu. Sindsdien biedt de gemeente regelmatig aan de bewoners info- en hondencoachingsessies aan. En ook via haar magazine, haar website en haar Facebookpagina communiceert de gemeente over dit thema.

Het hondenlosloopterrein (de begeleiders zijn er niet verplicht om de honden waarover zij het toezicht hebben aan de leiband te houden) in het Roodebeekpark zal binnenkort worden heraangelegd mits toestemming van de gewestelijke overheden.

De gemeente beschikt over een doeltreffend actieplan met betrekking tot gevonden, zwervende of in beslag genomen dieren, in nauwe samenwerking met de dierenopvangcentra en de organisaties die 24u/24u en 7d/7d instaan voor het vervoer van dieren.

En tot slot neemt de gemeente ook deel aan zwerfkattensterilisatiecampagnes.

 

Alles weten over uw dier

http://www.urbanimal.be/nl/

 

Bladzijden van Leefmilieu Brussel rond dierenwelzijn

https://leefmilieu.brussels

 

Dierenwelzijn, iedereen draagt zijn steentje bij!

Een strip uitgegeven door Leefmilieu Brussel om kinderen te sensibiliseren voor dierenwelzijn: https://leefmilieu.brussels/news/