Participerend budget Woluwe 1200Woluwe 1200 - we bezoeken de windmolen

Een betere toegang voor personen met een beperkte mobiliteit

 

PBM-lussen

Dit project stelt een inventaris op van de belangrijkste hindernissen die personen met een beperkte mobiliteit ondervinden op een duidelijk afgebakend traject.

Vijf routes werden gekozen in overleg met de gebruikers en met de medewerking van Plain-Pied vzw:

  • Parcours 1 (in het rood) loopt van de Georges Henrilaan naar de Louis Gribaumontlaan en kruist de Kroninglaan.
  • Parcours 2 (in het blauw) neemt de Paul Hymanslaan en omgeving in beslag en gaat via de Tomberg verder naar het Meudonsquare.
  • Parcourss 3 (in het groen) neemt het Sint-Hendriksvoorplein en omgeving om het eerste parcours te volgen. Sommige bouwplaatsen zijn nog lopende.
  • Parcours 4 (in het geel) verlengt de eerste PBM-lus om de Sint-Lambertusstraat te bereiken via verschillende wegen: Solleveldstraat, Floraliënstraat, Dapperenlaan en bereikt de Tomberg via de Werkzaamheidstraat en de Noodlottige Rotsstraat.
  • Parcours 5 (in mauve) verlengt de 1ste lus van de Tombergstraat naar de Broquevillelaan via de Slegerslaan en strekt zich uit tot aan de Ter Kamerenstraat om terug te keren naar het Tombergplein via de J.P. Rullenslaan.

 

Eenmaal het traject vastgesteld en de studie uitgevoerd, hebben de technische diensten van de gemeente de nodige werkzaamheden uitgevoerd om de weg veiliger te maken en adequate bewegwijzering en betere markering te installeren. De belangrijkste hindernissen kunnen worden teruggebracht tot 3 categorieën, namelijk het stadsmeubilair, de grondbekleding en de inrichtingen.

Een zesde PBM-parcours wordt momenteel nog uitgewerkt. Het verbindt de andere lussen met de Sterrenbeeldenwijk via de Heydenberglaan.

U kunt voortaan de eerste drie lussen volgen aan de hand van een symbool op de grond langs het hele parcours. Om de zichtbaarheid van deze PBM-lussen verder te verbeteren, zijn op initiatief van Isabelle Molenberg, schepen voor mindervaliden en Philippe Jaquemyns, schepen voor het beheer van de openbare ruimte, de logogrammen die het parcours aangeven net vervangen door een beter leesbaar en zichtbaarder model.

 

Download de brochure PBM-lussen

Indien er toegankelijkheidsproblemen zijn op de openbare weg of bij een bouwplaats van de gemeente, nodigen wij u uit om te bellen naar het groene nummer 0800.12.007

Indien er toegankelijkheidsproblemen zijn bij een bouwplaats van het Brussels Gewest, verzoeken we u om te bellen naar het groene nummer 0800.94.001 bruxellesmobilite@mrbc.irisnet.be
 – controlchantier@sprb.irisnet.be

https://fixmystreet.brussels/ is een platform dat toelaat incidenten in de openbare Brusselse ruimte te signaleren en een opvolging voorstelt aan de burger.

Indien u een probleem vaststelt op het MIVB-net
070.23.2000
MIVB – Customer Care
Koningsstraat 76
1000 – Brussel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst Mindervaliden op het nummer 02.762.61.88 of via handicape@woluwe1200.be.