De huiverende uitdaging van Halloween - 20 oktoberFilmvoorstelling: Vive le Duc !We bezoeken de windmolen!Op ontdekkingstocht door uw gemeente - de oude degraafplaatsGezinsavondconferentie - Voorkom ouderlijke Burn-Outeen elektrische fiets - Sint-Lambrechts-WoluwePremie privéauto opgeven Woluwe

Een betere toegang voor personen met een beperkte mobiliteit

 

Redelijke inrichting van de handelszaken

Er werd een brochure aangemaakt om de handelaars te helpen hun zaken toegankelijker te maken.

Indien uw handelszaak al aan deze enkele criteria beantwoordt of al toegankelijk gemaakt werd voor personen met een beperkte mobiliteit, kunt u met ons contact opnemen op het nummer 02.762.61.75 of via het e-mailadres handicape@woluwe1200.be. Wij zullen uw gegevens dan opnemen in deze website.

 

Werkgroep Personen met een Beperkte Mobiliteit

De werkgroep, die vier keer per jaar samenkomt, wil toezien op de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor personen met een beperkte mobiliteit en wil iedereen sensibiliseren rond geschikte structuren voor mindervaliden in de gemeente. Indien u hieraan wil meewerken, kunt u uw interesse laten blijken via het nummer 02.762.61.75 of via het e-mailadres handicape@woluwe1200.be.

 

PBM-parcours

Dit project stelt een inventaris op van de belangrijkste hindernissen die personen met een beperkte mobiliteit ontmoeten op een duidelijk afgebakend traject. Samen met de vzw Plain-Pied werden er drie trajecten uitgewerkt: de wijk rond het gemeentehuis, de wijk Georges Henri en de omgeving ervan. Zodra het traject uitgestippeld was, kon de Technische Dienst in actie treden. Dit vertaalt zich vandaag o.a. in een aangepaste bewegwijzering, een betere afbakening en een veiligere openbare weg. U kunt voortaan de eerste twee lussen volgen aan de hand van een symbool op de grond langs het hele parcours.

Een derde PBM-parcours wordt momenteel nog uitgewerkt. Dit zal in verbinding staan met de eerste twee en zal langs een deel van de Georges Henrilaan lopen. De belangrijkste hindernissen kunnen worden teruggebracht tot 3 categorieën, namelijk het stadsmeubilair, de grondbekleding en de inrichtingen.

 • Indien er toegankelijkheidsproblemen zijn op de openbare weg of bij een bouwplaats van de gemeente, nodigen wij u uit om te bellen naar het groene nummer 0800.12.007.
 • Indien er toegankelijkheidsproblemen zijn bij een bouwplaats van het Brussels Gewest, nodigen wij u uit om te bellen naar het groene nummer 0800.94.001
  bruxellesmobilite@mrbc.irisnet.be
  controlchantier@sprb.irisnet.be
 • Indien u een probleem vaststelt op het MIVB-net: 070.23.2000
  MIVB – Customer Care
  Koningsstraat 76 te 1000 – Brussel
 • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst Mindervaliden op het nummer 02.762.61.88 of via handicape@woluwe1200.be.

 

Download hier de brochure PBM Lussen.