Een brochure over de troeven van het gemeenteonderwijs

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Een brochure over de troeven van het gemeenteonderwijs

De kwaliteit van het kleuter- en basisonderwijs is essentieel om onze kinderen de nodige middelen te geven om hun studie op een serene en aangename manier te doorlopen.

 

Met 10 gemeentescholen lager onderwijs, waaronder 2 scholen voor bijzonder onderwijs (één voor elk taalregime), biedt Sint-Lambrechts-Woluwe een zeer grote opvangcapaciteit aan en geniet het onderwijs er een benijdenswaardige reputatie.

Burgemeester Olivier Maingain, verantwoordelijk voor het Franstalig onderwijs, en Xavier Liénart, schepen voor Nederlandstalig onderwijs, hechten een bijzonder belang aan de pedagogische projecten ontwikkeld in gemeentescholen, die tot doel hebben zowel de persoonlijke ontwikkeling van de studenten te bevorderen als hun verantwoordelijkheidsgevoel als toekomstige actieve burgers.

Zelfstandig leren werken, samenwerken, solidariteit en respect voor het milieu staan centraal in de pedagogie van de gemeentescholen.

De nadruk wordt ook gelegd op de kennis van de onderwijstaal, die essentieel is voor een vruchtbare en verrijkende schoolloopbaan. Twee scholen bieden ook immersieonderwijs aan.

Investeringen om de energiekosten te verminderen, vernieuwing van het meubilair, nieuwe IT-apparatuur, renovatie van de speelplaats van de scholen, kwaliteit van de schoolmaaltijden, … alles wordt gedaan om de leerlingen en het personeel een aangename leefomgeving te bieden die kwaliteitsvol leren bevordert. Om in te spelen op de demografische groei zijn twee scholen volledig heropgebouwd en is hun capaciteit uitgebreid.

 

Taal- en kunstonderwijs

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe organiseert ook onderwijs voor sociale promotie in moderne talen (CCLM), de activiteiten van twee academies voor muziek en woord (één voor elk taalregime) en een hogeschool voor beeldende kunsten (ESA le 75).

In de brochure ” Het Sint-Lambrechts-Woluwe. Het gemeentelijkonderwijs, een troef voor de toekomst” (36 pagina’s, FR en NL-versies) wordt het pedagogische project voorgesteld dat voor elke gemeenteschool van Sint-Lambrechts-Woluwe werd ontwikkeld.