Initiatieven bestemd voor senioren

“Voisins-voisines”
02.774.35.34
Maandelijkse bijeenkomsten rond een themamaaltijd in een muzikale ambiance.
De eerste donderdag van de maand worden personen ouder dan 60 jaar uitgenodigd om enkel momenten van ontspanning en gezelligheid samen te delen. Alvorens te starten met de activiteiten van de namiddag kunnen de deelnmende personen ter plekke de middagmaaltijd nemen die bestaat uit soep, hoofdmaaltijd en nagerecht.
Na de middagmaaltijd is er muzikale animatie met mogelijkheid tot een danspasje.

“Entr’amis”
gemeenschapscentrum Malou senioren
Stokkelsesteenweg, 44
02.770.57.14
Proeverij van spelen en animatie. Twee donderdagen per maand, van 14u tot 16u30, in het gemeenschapscentrum Malou senioren. Inschrijven ten laatste drie dagen voorafgaand aan de animatie.

Gezondheidskruispunt
02.761.28.42
Conferenties onder debatvorm naar aanleiding vande verschillende gezondheidsaspecten van senioren. Meerdere keren per jaar in de conferentiezaal van het gemeentehuis. Gezondheidsprofessionals maar ook personen die nauw betrokken zijn met de aangesneden materie kunnen komen getuigen, een voordracht houden,en verschillende aspecten te berde brengen , onder auspiciën van een autoriteit in de sector.

Senioren, gebruik de GSM
gemeentelijke dienst van de Sociale Actie
02.761.28.34
Vorming in drie sessies van telkens 3 uur  voor groepen van 6 tot 8 personen. Voor senioren die geen draagbare telefoon bezitten maar graag de functionaliteiten ervan willen kennen alvorens er één te kopen en voor diegenen die er één bezitten maar het niet goed weten te gebruiken. Deelnemingsvoorwaarden: minstens 60 jaar zijn, woonachtig zijn te Sint-Lambrechts-Woluwe en zich inschrijven voor de volledige module.

Informaticaschakel ouderen
Gemeenschapscentrum Malou senioren
Stokkelsesteenweg, 44
02.770.57.14
Een kosteloze activiteit voor een eerste kennismaking met informatica: ontdekking van het internet en inleiding op het gebruik van de elektronische post voor inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe die 60 jaar of ouder zijn.

Forum voor senioren
02.761.28.34
02.761.28.37
Een discussieforum dat het woord biedt aan senioren opdat ze zich kunnen uiten over onderwerpen die hen aangaan. In verschillende domeinen van het dagelijks leven worden nuttige pistes aangereikt voor de organisatie van diensten voor de senioren. Informatie voor de ouderen over hun rechten en over de wettelijke nieuwtjes die hen aangaan.