Internationale solidariteit: oproep tot projecten voor 2021

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Internationale solidariteit: oproep tot projecten voor 2021

Verenigingen die een steunaanvraag willen indienen uitnodigen om gevolg te geven aan de projectoproep van 2021 door de synthesefiche uiterlijk op 1 mei 2021 terug te sturen.


 

Een aantal jaren geleden al besliste de gemeenteraad om ontwikkelingssamenwerkingsprojecten en sensibiliseringsprojecten rond internationale solidariteit te ondersteunen, en daartoe werd er dan ook een gemeentereglement goedgekeurd betreffende de toekenningscriteria en -procedures voor het verwerven van deze subsidies. Krachtens dit gemeentereglement heeft het College van burgemeester en schepenen dit jaar aan de gemeenteraad voorgesteld om een budget “internationale solidariteit” in de gemeentelijke begroting op te nemen.

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het partnerschap tussen Bandalungwa (Democratische Republiek Congo, stad-provincie Kinshasa) en Sint-Lambrechts-Woluwe heeft het College besloten verenigingen die projecten ten gunste van de bevolking van Bandalungwa willen uitvoeren, aan te moedigen een aanvraag voor financiële steun in te dienen. Er zij echter op gewezen dat deze wens van het College geenszins verhindert projecten in te dienen die geen verband zouden houden met Bandalungwa.

We willen verenigingen die een steunaanvraag willen indienen uitnodigen om gevolg te geven aan de projectoproep van 2021 door de synthesefiche uiterlijk op 1 mei 2021 terug te sturen (het typemodel van deze synthesefiche is hier beschikbaar, of kan gewoon aangevraagd worden op de dienst Externe Betrekkingen: solidarite.internationale.solidariteit@woluwe1200.be – 02.761.27.42/52.

Overeenkomstig het gemeentereglemen hier beschikbaar zijn de ondersteunde projecten ofwel ontwikkelingssamenwerkingsprojecten in een ontwikkelingsland ofwel projecten om de bevolking van Sint-Lambrechts-Woluwe te sensibiliseren rond de Noord-Zuidproblematiek. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moeten deze projecten voldoen aan de volgende criteria: band met Sint-Lambrechts-Woluwe, duurzaam karakter van het project, partnerschap met plaatselijke actoren…

Indien u of uw vereniging in 2020 een dossier wil indienen, nodigen wij u uit om kennis te nemen van dit gemeentelijk reglement en daarna uw aanvraag in te dienen door middel van de synthesefiche.

De aanvragen moeten uiterlijk op 1 mei 2021 per e-mail worden verstuurd naar solidarite.internationale.solidariteit@woluwe1200.be of worden ingediend bij het gemeentesecretariaat (Gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe, Paul Hymanslaan, 2, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe).

Info

hilippe JAQUEMYNS
Schepen voor Internationale Solidariteit
p.jaquemyns@woluwe1200.be
02 761 27 38

Véronique DUMOULIN
Verantwoordelijke voor de dienst Externe Betrekkingen
solidarite.internationale.solidariteit@woluwe1200.be
02.761.27.42/52

 

Projecten ondersteund in 2020
  • Aire de femmes: steun aan vrouwen in het kader van de COVID-19-pandemie in de steden Kinshasa, Kananga, Kabeya Kamuanga en Ngandajika (Democratische Republiek Congo)
    Born in Africa: verlenging van het peterschap van vier schoolkinderen via Born in Africa (Zuid-Afrika).
  • Casa del estudiante TRIQUI: steun voor de voortzetting van het project voor het opvangen van regenwater voor de irrigatie van gewassen aan het eind van het droge seizoen, met ingang van 2019 (Mexico-stad – Oaxaca, ten zuidoosten van Mexico-stad).
  • Coup de pouce: steun voor het project voor de ontwikkeling van de bodem voor een multifunctionele overdekte plaats in het centrum Green Mango (Democratische Republiek Congo – dorp Poleni in Katanga).
  • Fonds Huruma: Steun aan het project voor de inrichting van een kleuterschool in het dorp Avlo (Benin).
  • Madaquatre: steun voor het project voor de bouw van een polyvalente zaal en een opslagruimte in de lagere school van Tandila (Madagaskar).
  • Malem-Auder: Steun aan het project voor de aanleg van twee tuinbouwzones, met inbegrip van een opslagplaats, in het dorp Bangadj (Senegal).