Kennismaking met de vogels van bij ons (fr)

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Kennismaking met de vogels van bij ons (fr)

Zondag 28 april van 10u tot 17u30 in Theater Wolubilis.

 

De burgerbijeenkomsten rond duurzame ontwikkeling op de kinderen en ouder toelaten-dag

Voorstelling van nestkastjes en natuurwandeling langs de oevers van de Woluwe

Een uitnodiging om een leuk moment met het hele gezin door te brengen: binnen- en buitenvoorstellingen, kunstateliers, rommelmarkt…

De stand Kennismaking met de vogels van bij ons zal u hartelijk ontvangen voor een moment van ontspanning in de natuur.

De mus, een vertrouwde vogel, die zeer dicht bij ons staat, is er de eregast. Op 25 à 30 jaar tijd is het aantal mussen met 95% gedaald. Laten we ervoor zorgen dat de mus ons opnieuw verrukt met zijn getjilp in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Dit is de kans om de vogelwereld te ontdekken. De vogels van bij ons kunnen herkennen en beter leren kennen: hun gedrag, hun voeding, welke omgevingsbiodiversiteit ze nodig hebben, niet alleen om te overleven, maar ook om zich harmonieus te ontwikkelen.

Een voorstelling van de nestkastjes voor mussen zal geanimeerd worden, en u zal ontdekken hoe u uw eigen vogelhuisje bouwt. En u komt meer te weten over de initiatieven die genomen worden in onze gemeente om ervoor te zorgen dat de mussen zich goed voelen bij ons en in groten getale terugkomen, een burgerproject gedragen door de dienst duurzame ontwikkeling.

Kom de vogels ook met al uw zintuigen ontdekken: wandeling van ongeveer een uur (afhankelijk van het weer…) langs de Woluwe.

 

Vertrek om 11u of om 14u.
Inschrijving ter plaatse vanaf 10uur.
Zondag 28 april van 10u tot 17u30 in Theater Wolubilis
Atelier van 10u tot 12u en van 14u tot 16u
Volledig programma van de Kinderen en Ouders Toelaten-Dag op www.wolubilis.be