Oproep tot projecten : Internationale solidariteitWoluwe1200 • Nieuwe eID met vingerafdrukkenSoirée Coup de Coeur : un tailleur pour damesLiften: aanpassing aan de normen, een lastige zaakPromethea-nlGoodFood brussels • Woluwe1200Het participatief budget : dien uw project inDe Aarde, onze tuin: seizoen 2020GEEN nachtvluchten meer • Sint-Lambrechts-WoluweVerwarmde ruimtes deze winter • Sint-Lambrechts-WoluwePremie privéauto opgeven Woluwe

Open Monumentendagen

Het Malou kasteel

Open Monumentendagen 2019
Een plaats voor kunst
Zaterdag 14 en zondag 15 september 2019

De volgende Open Monumentendagen vinden plaats op 14 en 15 september 2019 en hebben als thema Een plaats voor kunst.

Zullen op het programma staan: plaatsen ontworpen voor artistieke activiteiten (academies voor schone kunsten, muziekacademies, dansscholen, theaters, concertzalen, opera’s, bioscopen), plaatsen die onderdak bieden aan kunstcollecties (schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur, fotografie, enz.), of kunstenaarsateliers.

Ook de ontmoetingsplaatsen van kunstenaars worden belicht.

Bekijk hier het programma in Sint-Lambrechts-Woluwe

Info

Dienst Duurzame Ontwikkeling, Planning en Perspectieven
Afdeling Erfgoedpromotie
02.761.27.78
patrimoine-tourisme@woluwe1200.be

 
Open Monumentendagen 2018

Het programma van de Erfgoeddagen op 15 en 16 september staat nu vast en de dit jaar gekozen formule is totaal nieuw.

In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed heeft het Brussels Gewest einde 2017 een projectoproep gedaan met als titel “Het Erfgoed, dat zijn wij!”. Streefdoel: initiatieven ondersteunen van burgers die op een originele, totaal andere en gastvrije manier het erfgoed waaraan ze gehecht zijn, willen laten ontdekken.

De oproep streefde ernaar samenwerkingsverbanden aan te moedigen om activiteiten te ontwikkelen die het erfgoed benutten als ontdekkingsmiddel van de culturele rijkdom en diversiteit van het gewest. Er werden een honderdtal projecten geselecteerd en deze zullen dus het officieel programma van de Erfgoeddagen 2018 vormen.

In Sint-Lambrechts-Woluwe zullen er zes projecten plaats vinden – 5 waarvan de gemeentelijke dienst voor Erfgoedbescherming de projectdrager is en 1 dat door Wolu-Inter-Quartiers wordt gedragen.

Raadpleeg hier het volledige programma van de Open Monumentdagen 2018 in Sint-Lambrechts-Woluwe