Premie voor het opgeven van een privéwagen

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Premie voor het opgeven van een privéwagen

Deze premie is bedoeld om gezinnen aan te moedigen voor een alternatieve mobiliteit te kiezen en die willen afzien van het gebruik van hun wagen of hun tweede gezinswagen.

 

Het bedrag van de premie bedraagt in totaal € 1.500. De uitbetaling van de premie verloopt progressief, gespreid over 5 jaar.

Om te kunnen genieten van het volledige bedrag van de premie moet het gezin minstens 5 jaar in de gemeente gedomicilieerd blijven en gedurende deze hele periode aan de toekenningsvoorwaarden van de premie voldoen.

Indien het voertuig vernietigd wordt, en dus niet doorverkocht, zal er een bijkomend bedrag van € 250 (€ 50/jaar) worden toegekend.

 

  • 100 € het 1ste jaar, vermeerderd met 50 € in het geval van vernietiging van het voertuig;
  • 200 € voor het 2de jaar, vermeerderd met 50 € in het geval van vernietiging van het voertuig;
  • 300 € voor het 3de jaar, vermeerderd met 50 € in het geval van vernietiging van het voertuig;
  • 400 € voor het 4de jaar, vermeerderd met 50 € in het geval van vernietiging van het voertuig;
  • 500 € voor het 5de jaar, vermeerderd met 50 € in het geval van vernietiging van het voertuig.

 

Voorwaarden

De premie wordt toegekend aan elke in Sint-Lambrechts-Woluwe gedomicilieerde persoon die de nummerplaat laat schrappen van een voertuig waarvan hij sinds minstens 1 jaar eigenaar is (voertuigen behorende tot de categorie M1 van het type AA, AB, AC, AD, AE, zoals bepaald door de DIV – Dienst voor inschrijving van voertuigen- , met uitzondering van firmawagens of lease/gehuurde wagens.)

Het reglement, dat online kan worden gedownload, is sinds 1 juli 2019 van kracht. Het aanvraagformulier voor de premie en alle in het reglement voorziene bewijsstukken moeten per aangetekende brief worden gericht aan het college.

De aanvragen moeten vóór 31 december 2019 worden ingediend voor de schrapping van nummerplaten uitgevoerd vanaf 1 oktober 2018.

 

Info

Dienst Duurzame Ontwikkeling, planning en perspectieven
Tel: 02/774.35.13 – Fax: 02/774.36.27
developpementstrategique@woluwe1200.be