Participerend budget Woluwe 1200Woluwe 1200 - we bezoeken de windmolen

Schoolmobiliteit

 

Schoolstraten

Een schoolstraat is een straat aan de ingang van een school, die bij het begin en het einde van de schooldag tijdelijk wordt afgesloten voor inrijdend gemotoriseerd verkeer.

Door auto’s uit de straat te weren op de momenten waarop de meeste leerlingen in en uit de school komen, zorgt men voor meer verkeersveiligheid en een aangenamere en rustigere omgeving.

Daarom heeft de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, in samenwerking met Brussel Mobiliteit en Brulocalis (de Vereniging Stad en Gemeenten van Brussel), een stappenplan opgesteld om de scholen te ondersteunen bij hun aanvraag voor de invoering van schoolstraten.

In deze gids worden de procedure, de te vervullen criteria en de rol van de spelers tijdens de verschillende uitvoeringsfasen in detail beschreven.

De schoolstraat is een project dat een maximaal aantal gesprekspartners moet samenbrengen: de betrokken school en de gemeente, maar ook de oudervereniging, de politie, de gemeentelijke preventiedienst en de buurtbewoners.

Lees hier de routekaart voor de aanleg van schoolstraten in Sint-Lambechts-Woluwe

 

Kaart van de pientere leerling

Wanneer men enkele tips volgt en bij de pinken is, kan men de verkeersopstoppingen vermijden en de veiligheid in de omgeving van de scholen verhogen.

Vandaar dat de fietsbrigade van de politie en de afdeling Strategie en Mobiliteit van de gemeente de Kaart van de pientere leerling hebben ontworpen die u hier kunt downloaden.