Test de elektrische fiets gratis

Non classé Reacties uitgeschakeld voor Test de elektrische fiets gratis

De gemeente, samenwerking met de Ateliers de la rue Voot, zal de gemeente van 10 juni tot begin november vijf elektrische fietsen ter beschikking stellen.

 

Deze terbeschikkingstelling van een week zal gepaard gaan met een workshop, geanimeerd door de Ateliers de la rue Voot. Kwestie van mensen kennis te laten maken met de werking van een elektrische fiets, de verschillende bekrachtigingstypes, hun voordelen en hun ongemakken. Tijdens deze workshop leert men ook om de autonomie van een elektrische fiets te optimaliseren en worden geïnteresseerden geholpen om de fiets te kiezen die het best bij hun gebruikersprofiel past volgens de functionaliteit en het budget.

Op deze manier wil de gemeente haar inwoners aanmoedigen om op korte en middellange afstanden gebruik te maken van een ander vervoermiddel dan de auto. Het is inderdaad een feit dat een elektrische fiets helpt het reliëf “weg te gommen”, want ja, “bergop” is een van de belangrijkste remmen om op de fiets te stappen.

Er worden verschillende elektrische fietsmodellen gratis voor u ter beschikking gesteld met reservering. Dit fietsenpark al bestaan uit een vouwfiets, een fiets met bekrachtiging op het voorwiel, een fiets met bekrachtiging op het achterwiel en een fiets met bekrachtiging van de pedalen.

 

De fietsen worden uitgeleend van woensdagavond tot dinsdagavond van de week erna
  • In juni: van 10 tot 16 – van 17 tot 23 – van 24 tot 30.
  • In juli: van 01 tot 07.
  • Vanaf 2 september worden er opnieuw fietsen uitgeleend en de uitleenbeurten worden voortgezet tot 28 oktober.

De infosessies worden op woensdagavond gehouden van 18 tot 19 u. Iedereen mag deelnemen, ongeacht of men een fiets wil lenen of niet. De sessies van juni zullen in videoconferentie worden gehouden.

 Aan de deelnemers zal worden gevraagd een vragenlijst in te vullen (ook online beschikbaar bij www.voot.be of tijdens de workshops) om hun profiel te bepalen en om deel te nemen aan een tevredenheidsenquête na afloop van de terbeschikkingstelling van een fiets.

Bij de geleende fietsen worden ook een fietshelm en een fietstas ter beschikking gesteld.

Er wordt een borgsom van € 200 per fiets gevraagd (terugbetaald nadat de geleende fiets is binnengebracht).

Inschrijven is verplicht: testVAE@voot.be

De gemeente is blij dat ze deze in 2016 gestarte actie kan voortzetten. En ook dit jaar zal dit gebeuren met de steun van Brussel Mobiliteit.

 

Info

Gemeentelijke dienst Duurzame ontwikkeling
developpementstrategique@woluwe1200.be

Ateliers de la rue Voot
testVAE@voot.bewww.voot.be