Woluwe 1200: voor een beter waterbeleid in brusselSpeelstraat Woluwe 1200Oproep tot projecten: Internationale solidariteitWoluwe 1200 we bezoeken windmolenVaccinatiecentrum van Sint-Lambrechts-Woluwe is openHelp ons het erfgoed behouden, red de oude liften Woluwe 1200Woluwe 1200: vaccinatie dagvaarding anti-covid19Hoe wekt een Coronavirus?Covid-19: ik laat me vaccineren

Vaccinatiecentrum van Sint-Lambrechts-Woluwe

Het vaccinatiecentrum van Sint-Lambrechts-Woluwe is open vanaf maandag 22 maart

 

Het vaccinatiecentrum van Sint-Lambrechts-Woluwe is open vanaf maandag 22 maart na de middag.
Het bevindt zich in de omnisportzaal van het sportcomplex Poseidon, Dapperenlaan 2.

 

Om u te laten vaccineren moetu:
 • wachten tot u de uitnodiging hebt ontvangen die u wordt toegestuurd door het BRUSSELSE GEWEST; het is niet de gemeente die de oproepingen uitstuurt of de afspraken maakt;
 • dankzij de persoonlijke code die u in deze uitnodiging vindt, kunt u zich inschrijven, hetzij via de website, hetzij via het telefoonnummer. U vindt de beide gegevens in de oproepingsbrief.

Het heeft geen nut u spontaan aan te bieden aan het sportcentrum Poseidon om u te laten vaccineren als u niet bent ingeschreven en ook niet om informatie in te winnen.  

Bij uw reservatie kunt u de dag en het uur van uw afspraak kiezen.  
Om de optimale werking van het centrum mogelijk te maken, wordt u gevraagd deze uurregeling te respecteren.  

U moet alleen komen. Alleen niet of minder mobiele mensen mogen zich laten begeleiden.  

 

Verloop van de vaccinatie

Bij aankomst in het vaccinatiecentrum, wordt u door het begeleidingspersoneel ontvangen en doorheen het volledige parcours bijgestaan:

 • de registratie: u moet zich aanbieden met uw identiteitskaart en met de bevestiging van uw inschrijving die u via e-mail hebt ontvangen.  
  Mensen die niet over een printer beschikken of die zich telefonisch hebben ingeschreven, kunnen het document ter plaatse laten printen bij de registratiedienst;
 • de vaccinatie: wordt toegepast in individuele cabines, door medisch personeel en onder toezicht van artsen;
 • het rustmoment: na de vaccinatie moet u tussen 15 en 30 minuten wachten in de wachtzaal en onder medisch toezicht.  
  Indien u dat wenst, kunt u vervolgens een vaccinatieattest vragen. U kunt dat attest ook vinden via uw persoonlijk medisch dossier.

 

Toegankelijkheid

Te voet, op rolschaatsen, met de step, per fiets … Om verkeersproblemen te vermijden, wordt het sterk aanbevolen om te kiezen voor een zachte mobiliteit of voor het openbaar vervoer (halte Tomberg van de metrolijn 1 en van de bus 28.).

Voor fietsers worden er fietsrekken ter beschikking gesteld.  

Het vaccinatiecentrum is toegankelijk voor minder mobiele mensen.   

 

Als u problemen ondervindt

De gemeente organiseert een vervoersdienst om mensen te helpen die mobiliteitsproblemen ondervinden om zich naar het vaccinatiecentrum van Sint-Lambrechts-Woluwe te begeven.  

Deze transportdienst wordt georganiseerd op telefonische reservatie: 02.761 27 07; u kunt dit nummer bereiken van maandag tot vrijdag, tussen 08.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 16.30 uur.

 

Geen toegang tot een computer om u in te schrijven?

Zich voor vaccinatie inschrijven via het internet: Wolu Cyber staat te uwer beschikking. Mensen die een oproeping voor vaccinatie hebben ontvangen en die een afspraak wensen te maken via het internet, maar niet over het nodige informaticamaterieel beschikken of problemen ondervinden om in te loggen, kunnen contact opnemen met de Openbare Computerruimte Wolu Cyber (Lola Bobescostraat 11).

Het team van Woluwe Cyber staat paraat om hen hierbij te helpen: van maandag tot zaterdag, tussen 13.00 en 18.30 uur. U moet wel een afspraak maken: Wolu Cyber – 02 761 60 18.

De teams van het Évasion centrum en het Malou Seniors Centrum stellen ook hun computerruimte beschikbaar, op afspraak:

 • Évasion Centrum
  17, Siriusgaarde
  02.762.61.83
 • Malou  Seniors Centrum
  44, Stokkelsteenweg
  02.770.57.14.

 

Het College heeft ervoor gezorgd dat het Gewest (GGC), met de hulp van het Rode Kruis van België, in Sint-Lambrechts-Woluwe een vaccinatiecentrum heeft geïnstalleerd om de vaccinatiecampagne te laten verlopen in de best mogelijke omstandigheden voor de bewoners.

 

Voor meer informatie over de vaccinatie

https://coronavirus.brussels
0800.14.689